DBL en duurzame verwarming

Een pand verwarmen kost veel energie. Of dat nu een bedrijfspand, een school of een huis is. Nieuw gebouwde woningen hebben tegenwoordig goede isolatie, maar veel oudere panden hebben dat nog niet. Daarnaast beschikken veel woonhuizen over de traditionele cv-ketel. DBL denkt graag mee over het integreren van een duurzame én energiezuinige oplossing voor het verwarmen van uw gebouw. Of dat nu een woning, bedrijfspand of agrarisch object is!

 
Isolatie
Voordat we nadenken over de bron van verwarming, kijken we eerst naar de totale isolatie. Vaak is door aanpassing van de isolatie al een flinke besparing oplopend tot meer dan 30% te realiseren op uw energieverbruik. Vaak blijkt dat gevel- en dakisolatie de grootste bespaarderplekken zijn. Na verbetering van de isolatie kijken we naar de verschillende oplossingen die er zijn voor het duurzaam verwarmen van uw object.

 
Pelletkachel
Een pelletkachel is een uiterst efficiënte houtkachel die dienstdoet als vervanging van de cv-ketel. Deze manier van verwarmen is significant goedkoper dan verwarmen op gas. Ook is een pelletkachel ten opzichte van een traditionele houtkachel veel gebruiksvriendelijker. Zowel voor woningen als voor grotere panden is dit een heel geschikte verwarmingsmethode. Daarnaast is het plaatsen of het inbouwen van een pelletkachel op dit moment extra aantrekkelijk vanwege subsidie. Een mooie financiële tegemoetkoming!

 
Lage temperatuur verwarming
Bij nieuwbouw is het aanleggen van een lage temperatuurverwarming (LT) het overwegen waard. Met deze manier van verwarmen verwarmt u uw pand met een temperatuur van 30–35 graden, door middel van bijvoorbeeld zonnecollectoren of een warmtepomp. Voordelen zijn een hoog comfort, hoog rendement en geen zichtbare radiatoren in huis of bedrijfspand. Ook kan een lage temperatuur verwarming uw pand koelen in de zomer. Kortom: het hele jaar door comfort!

Bij bestaande panden zijn er mogelijkheden met vloerverwarming en lage temperatuur-radiatoren. Deze radiatoren zijn niet alleen fraai om te zien, maar hebben dankzij de modernste technieken ook een prettig formaat.

 
Warmtepomp
De (lucht- of water-) warmtepomp is bij een verbouwing meestal een goede keuze. Een relatief dure grondboring is hiervoor niet nodig en de installatie plaatsen we in de bestaande bouw. Bovendien is een (lucht- of water-) warmtepomp een nagenoeg onderhoudsvrije installatie. Deze installatie onttrekt warmte aan de buitenlucht voor de verwarming.

 
Zonnecollectoren
Zonnepanelen zijn inmiddels bekend bij het grote publiek. Zonnecollectoren zijn dat nog niet, terwijl dit ook een efficiënte manier is om duurzame energie op te wekken. Met zonnecollectoren warmt u water op met zonnewarmte. Dit water is te gebruiken voor verwarming, maar ook als voorverwarming van het tapwater. De collectoren kunnen zowel als grondopstelling als dakopstelling gesitueerd worden. Daardoor is er voor iedere situatie een passende oplossing denkbaar!

DBL architecten heeft op een aantal mooie projecten ervaring opgedaan met bovenstaande systemen. Zullen we een keer sparren over de beste oplossing voor uw uitdaging? Bel ons voor een afspraak: 0318 482462.

Isolatie

 
Pelletkachel

 
vloerverwarming

 
warmtepomp2

 
Zonnecollectoren

website: MooiMerk