Architecten- en bouwkundig tekenbureau DBL

Verbazend veelzijdig

Vraag het de particulieren voor wie we werken. Vraag het de ondernemers die ons kennen, de agrariërs, de projectontwikkelaars. Ze herkennen allemaal een unieke kracht bij DBL: méér ruimte creëren binnen wettelijke mogelijkheden. Soms letterlijk kubieke meters. Vaak extra wensen. Altijd maximale waarde. Omdat voor zoveel verschillende opdrachtgevers te kunnen realiseren, zijn we architectenbureau én bouwkundig tekenbureau én adviesbureau ruimtelijke ordening in één.

‘We zijn architectenbureau, bouwkundig tekenbureau en adviesbureau ruimtelijke ordening inéén’

Hans Burgers

In het buitengebied van Lunteren, op de grens van bewoonde wereld en vrije natuur, vindt u ons kantoor. Al sinds 1984. Dit is de plaats waar onze architecten, bouwkundigen en specialisten ruimtelijke ordening ruímte creëren. We willen graag dat u zich hier thuis voelt. Of u nu een ambitieuze ondernemer bent met een miljoenenproject, of een particulier met een bescheiden budget. Een slimme aanbouw bedenken doen we even graag als een compleet recreatiepark of bedrijventerrein ontwerpen. Dat zit ‘m hierin. Groot of klein project, we kunnen onze creativiteit benutten om ruimte te scheppen. En: met de ruimte die we scheppen, maken we mensen blij. Voor ons is niets zo waardevol en inspirerend als uw persoonlijke waardering.

Bekijk onze projecten

Bekijk de projecten

Architect

Als u onze mensen persoonlijk leert kennen, begrijpt u waarom we houden van ruimte scheppen. We zijn geen standaard architectenbureau. Zeker onze architecten tekenen voor markante ontwerpen. De voorbeelden daarvan ziet u op deze website. Maar we hebben ook diepgravende kennis van ruimtelijke ordening. Van wet- en regelgeving. We zijn bedreven in het samenspel met gemeenten en andere stakeholders. Sterker nog: we genieten van dat samenspel. We zijn er rotsvast van overtuigd dat je samen veel verder komt dan alleen. En omdat wij in die samenwerking kennis, daadkracht en flexibiliteit tonen, krijgen we veel voor elkaar. Voor veel opdrachtgevers een goede reden om trouw te blijven aan ons. Daar zijn we trots en zuinig op.

Onze mensen

Hans Burgers

Directeur – Adviseur Ruimtelijke Ordening

Pim Gerritsen

Architect

Pieter van Gisbergen

Architect

Gerard van Garderen

Projectleider

Hugo van den Berg

Bouwkundig tekenaar

Johan Nap

Adviseur Ruimtelijke Ordening-Bouwkundig tekenaar

Paul Haver

Adviseur Ruimtelijke Ordening en Milieu

John Beens

Bouwkundig tekenaar

Casper van Ekeris

3D-specialist / interieur ontwerper

Martijn Hak

Bouwkundig tekenaar

Rick van den Top

Bouwkundig tekenaar

Bertus Lankman

Bouwkundig tekenaar

Jolanda Stroomberg

Receptioniste

Marjan van Engelenhoven

Receptioniste

Mirjam Burgers

Financiën – mirjam@dbl-lunteren.nl

Jacolien van Ekeris

HR – jacolien@dbl-lunteren.nl

Thea Snellen

Interieur verzorgster

Ruimte is zoveel meer dan de optelsom van lengte, breedte en hoogte. Ruimte is méér dan de vierkante meters achter gevels. Ruimte is vooral vrijheid. Vrijheid in het waarmaken van ambities, het realiseren van dromen en het uitvoeren van plannen. En waar u díe ruimte zoekt, vindt u altijd beperkingen. Onmogelijkheden in het bestemmingsplan. Dwingende voorschriften in de omgevingswet. Praktische belemmeringen op uw perceel. Financiële begrenzingen.

Uw vraag is: hoeveel ruimte blijft er over voor mijn ideeën?

Ons antwoord is: mogen we u verrassen?

Want als er één ding voor ruimte geldt, is het wel dit: je moet het zíen. En als architectenbureau zíen wij ruimte, al was het maar omdat we haar zelf creëren. Soms door de grenzen te verleggen. (Als kenners weten we precies in welke wet- en regelgeving nog beweging zit.) Maar misschien wel vooral door slim om te gaan met beperkingen. Door regels alternatief te interpreteren. Door bouwmaterialen creatief toe te passen. Door uw ambitie te begrijpen. Door de essentie van uw ideaalplaatje te vangen in unieke ontwerpen. En niet in het minst door samen te werken met iedereen die invloed heeft op úw plannen. Zo ontstaan verrassende mogelijkheden. Simpelweg omdat het kán.

Architectenbureau DBL. Creativiteit schept ruimte.